Missie en Visie

Ik ben Martine Hogerwerf. 
Initiatiefnemer van Als je me zoekt.
Ik geef ruim 17 jaar wiskunde op een middelbare school en ben coach/counsellor, trainer en onderwijs expert. Ik train teams in het beter begrijpen van elkaar om onderlinge relaties te verbeteren.
Ik schrijf en geef trainingen binnen het onderwijs en daarbuiten. Interventies die ik doe zijn creatief, kleurrijk en speels en laten hun spoor na in een diepere laag binnen een organisatie.

In de afgelopen jaren heb ik een breed aanbod ontwikkeld om het welzijn en de communicatie binnen o.a. het onderwijs te vergroten. Ik werk vanuit de Transactionele Analyse (TA) en Grouprelations. Ik geloof in de eigen verantwoordelijkheid en in het zelfsturend vermogen van mensen. Dit zijn de pijlers onder het denken en doen vanuit de TA. De Transactionele Analyse biedt een praktische, heldere theorie die voor iedereen te begrijpen is. Een schatkist vol prachtige tools om in te zetten in alle lagen van de school.

Onderwerpen waar ik mee werk zijn bijvoorbeeld:

Hoe kun je een betere afstemming vinden als docententeam over het handhaven van regels.

Hoe kun je de kwaliteit van communiceren tussen docenten onderling en tussen docenten en hun leerlingen verbeteren.

Hoe ga je om met groepjes leerlingen waarmee je het contact verloren bent?

Hoe zorg je er binnen een school voor dat groepsprocessen begeleid en ondersteund worden?

“Het logo van Alsjemezoekt is een Ammoniet, een edelsteen die de vrouwelijke en mannelijke energieĆ«n (vooral) op geestelijk vlak verenigt. Het geeft helderheid en structuur en het begeleidt naar de diepste kern van het zijn. Het activeert de persoonlijke kracht en stimuleert om het (gestelde) doel te bereiken.

Ammoniet edelsteen is een krachtige reiniger en het bevordert de energiestroom in het lichaam. Het versterkt de overlevingsinstincten en het helpt oude beschadigingen te helen. Daarnaast werkt Ammoniet kristal beschermend, vitaliserend, geeft voorspoed, verhoogt het uithoudingsvermogen en het heeft een gunstige invloed op oorsuizen, depressie, celstofwisseling, hartritmestoornissen en longen.

Ammoniet is een steenfossiel, spiraalvormig opgebouwd uit verschillende kamers. Telkens als het dier te groot wordt voor de huidige kamer, wordt een nieuwe grotere buitenste kamer gevormd. In deze buitenste kamer leeft het dier, dat de andere lege kamers verder gebruikt als middel om verticaal te bewegen. De Ammoniet scheidt gas uit in deze kamers om zo de stijgkracht op de schelp te regelen. Ammonieten komen veel voor in Marokko maar kunnen overal ter wereld gevonden worden.
Ammonieten kwamen voor in honderden soorten en variĆ«teiten”

Door het combineren van mijn ervaringen uit het onderwijs, de kennis die ik heb over groepsvorming, mijn wiskundige, analyische denkvermogen en de rijke schatkist van onder andere de Transactionele Analyse (TA) en Grouprelations heb ik ontdekt dat het mogelijk is om diepere processen in teams te ontrafelen en in beweging te brengen om ze te kunnen transformeren naar een nieuwe vorm.

Mijn ervaring is dat er, door samen met de teams te puzzelen met verschillende behoeftes, verlangens en andere gevoelens die onder de oppervlakte leven en deze op tafel te krijgen en aan te gaan met elkaar, ruimte kan ontstaan voor verandering en beweging.

Alles wat ik doe is in overleg en afstemming met de mensen waar ik mee werk.

Naast teamtraining is ook individuele coaching en counseling mogelijk

Ik houd van de natuur, sporten, lekker koken, kunst, theater, muziek, levensfilosofie, , mijn man en drie zonen, wiskunde, dansen, zingen en mensen